Έκδοση Πρακτικών Συνεδρίου και Υποβολή του Κειμένου των Εισηγήσεων

Έκδοση Πρακτικών Συνεδρίου και Υποβολή του Κειμένου των Εισηγήσεων

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το  Εργαστήριο «Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 14, 15 & 16 Ιουνίου 2024, σε συνεργασία με το Διακρατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου,  το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στις εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου με Διεθνή Συμμετοχή με θέμα: «Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές». Οι σκέψεις, οι απόψεις, οι γόνιμοι διάλογοι, οι προβληματισμοί και οι εύστοχες τοποθετήσεις σας συνέβαλαν καθοριστικά στη μεγάλη επιτυχία του Συνεδρίου. Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι  ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του πλήρους κειμένου των εισηγήσεων για τα Πρακτικά του Συνεδρίου η 30η  Σεπτεμβρίου 2024.

 

Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: educationconference@uoi.gr

 

Το επισυναπτόμενο αρχείο θα έχει τον τίτλο: Επώνυμο Συγγραφέα κάτω παύλα Τίτλος κειμένου (π.χ. Σακελλαρίου_ Η Ενιαία Εκπαίδευση στη Σύγχρονη Εκπαιδευτική Πραγματικότητα: Απόψεις και Προβληματισμοί)

Στην περίπτωση περισσότερων συγγραφέων το αρχείο θα έχει τα επώνυμα των συγγραφέων κάτω παύλα μεταξύ τους και κάτω παύλα Τίτλος κειμένου (π.χ. Σακελλαρίου_ Στράτη _Μήτση _ Η δυναμική της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας και Μάθησης στην ενίσχυση της συναισθηματικής ευεξίας των παιδιών  προσχολικής και σχολικής ηλικίας: Ερευνητικό πρόγραμμα δημοκρατικής εκπαίδευσης).

Ακολουθούν οι οδηγίες και οι τεχνικές προδιαγραφές για τη διαμόρφωση του κειμένου, τις οποίες σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε.

 

Οδηγίες και τεχνικές προδιαγραφές

 

Προκειμένου να συμπεριληφθεί ένα κείμενο στα Πρακτικά του Συνεδρίου, θα πρέπει να έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες και τεχνικές προδιαγραφές:

Το κείμενο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 5.000 λέξεις, συμπεριλαμβανομένων των πινάκων, της βιβλιογραφίας και της ελληνόγλωσσης και ξενόγλωσσης  περίληψης.  Η εκτύπωση θα είναι σε σελίδα Α4, με γραμματοσειρά Times New Roman, με μονό διάστημα και θα έχει περιθώρια 4 εκ. δεξιά και αριστερά και 5,3 εκ. επάνω και κάτω.

 

Ο τίτλος θα είναι στοιχισμένος στο κέντρο και με μονό διάστιχο, το μέγεθος της γραμματοσειράς είναι  14p, έντονη γραφή-Bold. Ακολουθεί μία κενή γραμμή.

Κατόπιν αναγράφεται το Επώνυμο & Όνομα εισηγητή (μέγεθος γραμματοσειράς 12pt, έντονη γραφή -Bold -και στοίχιση στο κέντρο). Στην επόμενη γραμμή: επαγγελματική ιδιότητα των συντακτών, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας (μέγεθος γραμματοσειράς 12pt, στοίχιση στο κέντρο). Στην περίπτωση περισσοτέρων εισηγητών, τα επώνυμα και τα ονόματά τους γράφονται σε επόμενες γραμμές, με τον ίδιο τρόπο, όπως παραπάνω.

Η λέξη Περίληψη μετά από δύο κενές γραμμές (μέγεθος γραμματοσειράς 14pt, έντονη γραφή (Bold) στοίχιση αριστερά). Το κείμενο της περίληψης  στην επόμενη γραμμή (μέγεθος γραμματοσειράς 11pt, πλήρης στοίχιση), οφείλει να είναι σαφές, σύντομο (κείμενο μέχρι 400 λέξεις) και περιεκτικό.

«Λέξεις-κλειδιά:» μετά από μία κενή γραμμή έως πέντε λέξεις κλειδιά (μέγεθος γραμματοσειράς 11pt, έντονη γραφή (Bold) και στοίχιση αριστερά).

Μετά από δύο κενές γραμμές ακολουθεί (μέγεθος γραμματοσειράς 14pt, στοίχιση αριστερά έντονη γραφή (Bold) η Περίληψη στα Αγγλικά-Abstract. Το κείμενο της περίληψης  στην επόμενη γραμμή (μέγεθος γραμματοσειράς 11pt, πλήρης στοίχιση μέχρι 400 λέξεις). Ακολουθούν οι «Λέξεις-κλειδιά:»-Keywords στα αγγλικά μέγεθος γραμματοσειράς 11pt, έντονη γραφή (Bold) και στοίχιση αριστερά).

Το κείμενο θα είναι πλήρως στοιχισμένο. Απαιτούνται εσοχές 1 cm για όλες τις παραγράφους της ενότητας ή της υποενότητας. Πρέπει να αποφεύγονται οι υποσημειώσεις, οι υπογραμμίσεις, η έντονη και η πλάγια γραφή εντός του κειμένου. Οι τίτλοι των ενοτήτων του κειμένου αριθμούνται κανονικά (π.χ. 1.Εισαγωγή, 2 .., 3…) και  είναι σε γραμματοσειρά 12 στ., έντονη γραφή και οι τίτλοι των υποενοτήτων σε γραμματοσειρά 12 στ., έντονη και πλάγια γραφή (π.χ. 1.1, κ.τ.λ..) Πριν από τον τίτλο της ενότητας ή της υποενότητας υπάρχει μία κενή γραμμή. Δεν αριθμούνται οι Περιλήψεις (Ελληνική και Αγγλική) καθώς και η Βιβλιογραφία. Οι ενδοκειμενικές βιβλιογραφικές αναφορές και ο κατάλογος των βιβλιογραφικών αναφορών στο τέλος της εργασίας συντάσσονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της American Psychological Association (APA, 7η έκδοση, 2020). Οι βιβλιογραφικές αναφορές παρατίθενται στο τέλος της εργασίας, η λέξη Βιβλιογραφία μετά από δύο κενές γραμμές (μέγεθος γραμματοσειράς 14pt, έντονη γραφή (Bold) στοίχιση αριστερά) πρώτα οι Ελληνόγλωσσες και μετά οι  Ξενόγλωσσες. Οι βιβλιογραφικές αναφορές παρατίθενται με εσοχή 1 cm, από τη δεύτερη σειρά της αναφοράς και εξής.